fredag 1 augusti 2014

Olika flyg

I dag har vi i Piteå flygklubb och Luleå-Boden flygklubb börjat med att förbereda vår medverkan på landets största besöksmässa; Nolia. Man räknar som vanligt med ca 100' besökare. Vi har satt upp ett tält som i all hast köptes in då vårt tänkta militärtält inte uppfyllde våra syften. Vårt nya tält kommer att bli riktigt bra, 5x8 meter är det och kommer att rymma en hel del olika flygrelaterade grejer. Samt fyra personer varje dag som vill prata flyg med de som vill. Vår förhoppning är att vi ska få fler flygande och skolande människor.
Efter jobbet med tältet så åkte jag så småningom ut till vårt modellflygfält för att modellflyga. Det var nog ett år sedan sist... På fältet var det full fart med flyg i många former. Jag hade med mig min Groowy och i nosen på den sitter en OS 55. Det är en helt fantastisk motor som aldrig krånglar. Jag tankade och chokade den lite och sedan tog jag bara tag i spinnern och slog motorn helt lätt baklänges. Den tänder då till och börjar gå mot rätt håll. Det var alltså ett år sedan den gick och nu går den som om det var igår den senast startades.
Tre pass hann jag med innan det var dags för en sväng till det stora flygfältet. Där var det lugnt och stilla. Jag tankade lite och drog sedan iväg till modellflygfältet...för att kolla läget. Kul att se att några var kvar och att se ett modellflygplan i luften. På höjd så blåste det rätt friskt jag fick en groundspeed på bara ca 55mph när min fartmätare visade ca 90 mph. Två landningar och 55 minuter i luften. En riktigt lyckad kväll.

Inga kommentarer: